The redesign of the landscaped area was concluded in the Plaza de Caballoig

The redesign of the landscaped area was concluded in the Plaza de Caballoig

The adaptation and overhaul of the Plaza de Calabuig in the Cabanyal-Canyamelar neighborhood has already ended, a reform financed by the European Union’s EDUSI Funds, as explained by the Deputy Mayor and Environmental Adviser in Urbana, Sergei Campello, “It represents a new impetus for EDUSI projects in the neighborhood, in this case in Urban environment area. “

In fact, the deputy mayor, from the same area, added, “We continue to work on repairing other important parks in the neighborhood, such as Plaza del Doctor Lluch or Font Podrida,” which will gradually improve the overall look of the area. The region and creating new spaces for recreation, coexistence and citizen use.

The green area redesign work, which has been carried out in recent weeks, has included a comprehensive refurbishment of the children’s play area in the center of the park, and the replacement of tree and shrub species in the area. . Playground safe sidewalk has changed and vegetarian species replaced. “Now Cabanyal-Canyamelar residents can really enjoy this small garden area in this square, which has also undergone a thorough, pedestrian redesign by the Department of Urban Planning,” added Deputy Mayor, Sergei Campello.

Works began April 26 and has been extended for more than four weeks. It operates on 440.81 square meters, with a budget of 21,450.88 euros (VAT included). Pavasal Empresa Constructora SA took over the business. It is a project that was implemented within the strategy of sustainable and integrated urban development for the Cabanyal-Canyamelar-Cap de França region (EDUSI 3C València) co-financed by the European Regional Development Fund FEDER within the framework of the Spain’s Inter-Regional Operational Program 2014-2020.

READ  These are the foods that can improve your health

A space of coexistence

The purpose of the work is to improve the urban space of the Jardin de la Plaza de Calabuig. The aim was to give value to this area, which is one of the few green spaces in its environment, which did not have the ability to function as a space for coexistence among the residents of the neighborhood. For this reason, it was an intervention aimed at improving its appeal, especially to children in the area. As emphasized in the work project, “Work, in parallel, tried to strengthen the social cohesion of the neighborhood residents, and to prevent social exclusion; As well as facilitating the integration of children with functional diversity, by using games modified for this purpose.

Izer Hector

"Coffeemaker. Certified Alcoholic. Passionate Foodie. Pop Culture Ninja."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *